In de omgeving

Een rit op een spoorfiets is meer dan alleen de beleving van het spoor. In de directe omgeving van het tracé zijn diverse leuke en interessante dingen te bekijken. Dat begint al met het Fanny Blankers-Koen Stadion bij het vertrekpunt en de route van het spoor langs de Kuipersdijk in Hengelo.

Op weg naar Twekkelo passeert u de bruggen van het sluizencomplex in het Twentekanaal, welke een Rijksmonument is. Wie langs de weg over de sluis 200 meter doorloopt treft een zijn linker hand een van de grotere attracties van Twente, het oudste Familiepretpark van Nederland “De Waarbeek.

Ook aan het eindpunt van de lijn, aan de rand van het buurtschap Twekkelo,  liggen diverse interessante bezienswaardigheden zoals ‘Het Plukreef’ (300 meter) of theetuin Op ’t Oorbeck (1.500 meter).

Verder wordt het gebied rond de spoorlijn gekenmerkt door de historische houten zoutboortorens van AKZO, waarvan sommige op slechts enkele honderden meters verwijderd liggen van het spoor.

Vanaf het eindpunt van de spoorlijn kan een rondwandeling door Twekkelo worden ondernomen. (klik op het kaartje voor route en beschrijving – pdf).

Partners